Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Vkworld samler inn og bruker personopplysninger.

  1. Om nettstedet www.vkworld.no

Nettstedet https://vkworld.no eies og drives av Zarepta AS med org.nr. 990744046 MVA, Vækerøveien 203, 0751 Oslo. Formålet med nettstedet er å gi kunder mulighet til å se og kjøpe Vkworld mobiltelefoner med tilbehør over internett, og å få de levert hjem til kundene.


Ansvar

Zarepta AS er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av nettstedet. Opplysninger som samles inn, lagres på egne servere som driftes av våre databehandlere. Det er kun Zarepta med underleverandører som har tilgang til opplysningene som samles inn.

Våre databehandlere er:
Agera Nudge AS – Utvikling og vedlikehold av nettstedet
Stripe – kredittkortbetaling

En egen databehandleravtale mellom Zarepta AS og databehandlerene regulerer hvilken informasjon de har tilgang til og hvordan den skal behandles.

 

  1. Hvilke opplysninger samles inn

Opplysningene vi behandler er både personlig identifiserbar, og ikke-personlig identifiserbar informasjon om deg. Personlig identifiserbar informasjon kan identifisere deg som enkeltperson. Ikke personlig identifiserbar informasjon er informasjon og andre opplysninger som ikke avslører din personlige identitet. For å kunne levere varene du har bestilt, og kontakte deg med informasjon og oppdateringer relatert til bestillingen din, trenger vi:
– Navn,
 - Adresse, 
 - Telefonnummer, 
 - E-postadresse,
 - Eventuelt bedriftsnavn
Denne informasjonen er vi pålagt å oppbevare i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering, og eventuell garanti- og returhåndtering. Zarepta AS er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med norsk lov. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes. 
– Informasjon om bruk av nettsiden, i form av blant annet statistikk som viser: hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, søkeord, hvilke nettsider brukerne kommer fra og hvilke nettleser som benyttes.
Zarepta knytter ikke denne opplysningen direkte til deg som bruker. Det gjør det mulig for oss å utarbeide stadig bedre og mer brukervennlige tilbud. (Se mer om webanalyse og cookies nedenfor)

 

  1. Hvordan opplysninger samles inn

Du kan komme til å gi Zarepta/Vkworld informasjon om deg selv på flere måter ved besøk eller kjøp i vår nettbutikk eller ved henvendelser til Vkworld kundeservice.

• Konkurranser og kampanjer
Vårt nettsted eller Facebook-side, kan inneholde nyheter om konkurranser eller kampanjer du kan delta i. Vi bruker informasjonen du gir oss for å styre kampanjen (for eksempel, for å kontakte deg hvis du vinner).

• E-post
Ved spørsmål om ordre, levering eller annet per e-post, kan du gi oss visse opplysninger som f.eks. e-postadressen for at vi skal kunne fullføre forespørselen din.

• Informasjon samlet inn ved hjelp av automatiserte verktøy
Vi kan bruke cookies, pixeletiketter, loggfiler og annen teknologi for å samle inn visse opplysninger om de besøkende på nettstedet vårt, bruken av våre elektroniske tjenester og henvendelser med våre nyhetsbrev og elektroniske annonser. Zarepta knytter ikke disse opplysningene direkte til deg som bruker.

Webanalyse og cookies
Data blir logget i den hensikt i å optimalisere nettstedet for å øke brukervennligheten for våre besøkende.

En cookie (informasjonskapsel) er en liten datafil som lagres i nettleseren på datamaskinen din. Den husker på hvilke produkter du legger i handlekurven, og hvor mange du har valgt av hvert produkt slik at du slipper å starte på nytt hvis du blir avbrutt i handlingen.

Cookies henter også inn informasjon som hjelper oss med å forbedre nettsiden, slik at kundene våre skal få en så god brukeropplevelse som mulig. Blant annet registreres hvilke nettsider som sender brukere inn på siden vår, hvor mange som besøker oss, og hvilke sider som er populære. Vi har kun mulighet til å se statistikk, ikke den enkeltes brukermønster. For å gi riktig format på visningen av siden vår, registreres også hva slags enhet som brukes (mobil/PC).

En såkalt ”hard cookie” kan i tillegg kjenne deg igjen neste gang du besøker nettbutikken vår, men hvis du ønsker det kan du slette cookies i nettleseren din etter at du har gjennomført bestillingen.

Dette er standard teknologi som benyttes på de fleste nettsteder i dag. Flertallet av nettlesere som Opera, Internet Explorer, Firefox, Safari og Chrome er innstilt til å akseptere cookies automatisk. Ønsker du ikke at slik informasjon skal lagres i din nettleser må du selv gå inn i innstillingene i den aktuelle nettleseren og deaktivere denne funksjonaliteten. Merk at denne innstillingen kan føre til at enkelte nettsteder ikke fungerer optimalt.

Zarepta AS benytter seg av Google Analytics til nettstedsmåling. Verktøyet gir oss informasjon om blant annet hvor mange som besøker nettstedet, hvilke sider som er mest besøkt, hvor lenge besøket varer, hvilke nettlesere som brukes og hvilke nettsteder de besøkende kommer fra. Ingen av opplysningene brukes til å identifisere enkeltpersoner. Informasjonen benyttes i forbindelse med drift og videreutvikling av nettsiden vår, samt googleannonsering.


4. Formålet med informasjon som behandles

Formålet med informasjonen som innhentes er
– For å kunne gi tilgang til våre produkter og tjenester.
– For å kunne sende relevant informasjon.
– For å kunne ta kontakt og tilby våre produkter og tjenester.
– For å forbedre våre produkter, tjenester og nettside.

 

  1. Det rettslige grunnlaget for behandlingen

Samtykke
Vkworld behandler personopplysninger i forbindelse med frivillige tjenester som å bestille varer og markedsmateriell, eller melde seg på nyhetsbrev, konkurranser osv. Behandlingsgrunnlaget er i disse tilfellene samtykke fra eller avtale med deg.

Rettslig forpliktelse
Zarepta behandler personopplysninger som er nødvendige for kunne gjennomføre bestillinger, og av hensyn til etterlevelse av rettslige forpliktelser eller relevant lovgivning, slik som bokføringslov og forbrukervernlovgivning.

Berettiget interesse
Zarepta behandler uidentifiserbar personinformasjon slik som adferdsmønstre ved bruk av nettstedet Vkworld.no. Denne informasjonen brukes til å analysere hvordan våre tjenester benyttes, slik at vi kan forbedre våre produkter og tjenester samt tilpasse informasjon og markedsføringstiltak. Behandlingen av disse personopplysningene gjøres med bakgrunn i en interesseavveining med beslutning om berettiget interesse for behandlingen.

  1. Om deling av personopplysninger / utlevering til tredjeparter

Vi deler i utgangspunktet ikke personopplysninger med tredjeparter. Unntak gjelder samarbeidspartnere tilknyttet tjenestene, blant annet BRING og STRIPE som trenger enkelte opplysninger for å kunne levere tjenester til oss eller til deg, f.eks. for frakt og betaling. Disse bedriftene har ikke lov til å bruke denne informasjonen til noe annet enn å utføre tjenester for oss. Vi vil også kunne utlevere opplysninger i enkelttilfeller pålagt ved lov eller av offentlig myndighet.

Følgende selskap er sentrale når dine opplysninger behandles:

Bring – forsending av varer
Vi benytter BRING som transportør av varer mellom oss og deg.

Stripe – betaling med kort
Ditt kortnummer oppbevares ikke av oss. Alle korttransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester. Ved å benytte deres tjenester, samtykker du til deres vilkår.

Opplysninger om deg og din bruk av tjenestene kan også deles med samarbeidspartnere for å kunne gi deg relevant reklame og anbefalinger, i analyseformål og for å forstå markedstrender.
Agera Nudge – Lagrer bruk av nettstedet for å kunne gi relevante produktanbefalinger.
Facebook – Analyseverktøy, brukerstatistikk og annonsering. Kun relevant dersom du benytter Facebook.
Google Analytics – Analyseverktøy, brukerstatistikk og annonsering.

 

  1. Hvordan lagres/slettes informasjonen

Dersom Zarepta ikke lengre har grunnlag for å behandle personopplysningene som er samlet inn, slettes disse. Denne slettingen skjer rutinemessig ved årlig gjennomgang av hver enkelt database.

Konkurranser og kampanjer
Ved konkurranser på nettsiden blir personopplysningene lagret til konkurransen er avsluttet, vinneren trukket og kontaktet. Ved konkurranser gjennomført i sosiale medier blir personlige opplysninger liggende igjen.

Kundeservice
Henvendelser på e-post til vår kundeservice blir lagret frem til saken er ferdig behandlet.

 

  1. Dine rettigheter

Du har til enhver tid rett til å be om informasjon om personopplysningene vi oppbevarer om deg. Hvis opplysningene er feil kan du be om at opplysningene rettes eller fjernes. Vi kan ikke fjerne opplysningene dine dersom det finnes lovpålagte krav om at disse skal lagres, som f.eks. bokføringsregler eller annen legitim årsak til å beholde opplysningene, som f.eks. uoppgjort gjeld. Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke til at vi benytter dine opplysninger til markedsføringsformål. Du kan kontakte oss enten ved å sende et brev til Zarepta AS, Vækerøveien 203, 0751 Oslo, eller ved å sende en e-post til kundeservice@vkworld.no.

Dersom du mener at Zarepta AS ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no

 

  1. Kontaktinformasjon

Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss. Vår kontaktinformasjon er:
Zarepta AS, Vækerveien 203, 0751 Oslo
Telefon 22 52 17 00

Tlf: 22 52 17 00
E-post: kundeservice@vkworld.no

Nettsted: www.vkworld.no